01 september 2010

Anna till Langkawi

Fredag till söndag, 27-29 augusti, har Anna varit iväg själv med sina kompisar på en resa för första gången. De var sju personer som reste tillsammans. Tjejerna var Anna, Kim och Laila och killarna var John, Linus, Nick och Brandon.

Kims pappa skjutsade ut dem till flygplatsen LCCT, vilket kändes skönt eftersom taxichaufförerna är så trötta nu under Ramadan. Flyget gick kvart i åtta och en timme senare landade de på Langkawi och åkte till hotell Malibest Resort.

Eftersom de landade sent blev det en sen middag och de gick till restaurang Papa´s som ligger alldeles nära Sun Café. Med tanke på hur sociala hela gänget är, dröjde det inte länge förrän de satt och pratade med ägaren till stället och fick rabatt på maten.

Efter en sen natt på stranden vaknade de och åt frukost vid halvåtta och bestämde sig för att ta en båt och göra lite "island-hopping". Tror att tjejerna insåg att killarna inte skulle vilja ligga på en strand, men genom att ta med dem ut på en ö, så hade killarna inget val.

Anna, Laila och Kim var i alla fall väldigt nöjda över att få vara i solen. Först blev de avsläppta vid en strand med massor av turister, men så bad de att få åka vidare och kom till en lite mindre paradisö.

Efter en dags slappande i solen och några röda näsor och axlar var det dags att åka hem till hotellet igen.

Denna andra och sista kväll var det dags för "finmiddag" och det bar av till Lighthouse. Vita dukar och fin mat, men borden och fötterna i sanden. Middagen var jättelyckad, men dyr, 70 ringgit. Det var lika mycket de betalt var för hotellrummen för två nätter!

Här är Kim, John, Anna, Linus, Laila, Nick och Brandon i solnedgången vid Lighthouse. Nästa dag lämnade de hotellet för att ta flyget tillbaka halvfyra. Alla sju kom hem och såg helt överlyckliga ut och de verkar ha haft det precis hur roligt som helst! De var de väl värda med tanke på hur tuff skolan är. Lite morötter behövs :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar