16 augusti 2010

Tillbaka i Malaysia

Så var vi tillbaka i Malaysia igen efter åtta härliga veckor i Sverige. Lätt möra var vi tillbaka i lägenheten vid femtiden. Roligt att träffa Thelma igen också! Jag trodde vi hade bokat så barnen skulle vara lediga en dag innan skolan började, men det hade vi just upptäckt inte var fallet.

Nästa morgon, den 5 augusti, var det bara att pallra sig upp klockan sju efter en relativt sömnlös natt för oss alla. Tiden i kroppen är ju fortfarande inställd på svensk tid, vilket innebar ett på natten. Hemska tanke! I garaget stod vår nya bil och väntade :o) Vi köpte Bäckströms Toyota Camry när Elisabeth flyttade hem i somras och Anna tar över vår halvkassa Jeep som hon kan köra med sitt nya körkort. Jeepen var helt urladdad nu över sommaren så jag skjutsade barnen till MKIS.

Det är roligt att köra runt här igen. Vi spärrade upp ögonen ordentligt när vi kom till Plaza Mont Kiara och såg den nya byggnaden mitt emot som heter Mont Kiara 1. Helt plötsligt såg den helt färdig ut efter att ha varit ett pågående bygge sedan vi flyttade hit för nästan sju år sedan. Ryktet säger att shoppingcentret skall öppnas i november och att vi äntligen skall få en riktigt bra mataffär till Mont Kiara.

Food courten i Sri Hartamas och även Modestos och Coffee Bean har rivits. Såg väldigt sorgligt ut...

Har smålett när jag kört runt i trafiken. Man glömmer så snabbt hur galet folk kör här, men kontrasten blir stor efter ett par månader i Sverige. Vita linjer används som riktlinje för att köra rakt, dvs man har dem mellan hjulen. Barn klättrar i fram- och baksäten och ingen sitter fast. Pilar i gatan och rödljus förefaller mest vara rekommendationer som man följer om det passar. Nu är vi tillbaka i hetluften igen. Härligt det också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar