08 juli 2010

Vår bröllopsdag, 29 juni

Igår var vår första kväll själva och när Michi kom hem från jobbet tog vi båten direkt och åkte ut till Dyrön, en båtresa på ca 15 minuter. På norra sidan av ön ligger restaurang Vadbinderiet och där passade vi på att äta middag. Det var alldeles ljummet ut, havet spegelblankt och vi satt och åt och såg solen sakta sjunka ner i havet. Det är inte många sådana kvällar man får uppleva på en sommar.

Idag var det vår nittonde bröllopsdag. Helt sanslöst vad åren har gått. Innan Michi kom hem började mörka moln dra ihop sig borta vid horisonten och det kändes att det var regn på gång. Det hade dock inte hunnit börja när Michi kom, så vi höll tummarna och tog båten ut till Marstrand och Grand eller Tenan som restaurangen kallas.

Vi hade sådan tur så att vi kom fram torrskoda. När vi väl satt oss och beställt maten började det att regna och slutade lagom tills vi skulle åka hem igen. Det tackar vi för!

Jag har inte varit på Tenan sedan jag jobbade på Wallenstam. Då åkte vi dit någon gång varje år till sommaren. Då brukade vi äta deras gratinerade havskräftor så det var vi sugna på. Vi blev lite chockade när vi såg att priset låg på 495 kronor per portion. Strunt samma om man har råd eller inte, det var lite väl magstarkt för kanske 6 kräftor!!! Det blev löjromstoast till förrätt och fisk till Michi och kött till mig istället. Väldigt gott!

Brevid oss hade Volvo en representationsmiddag med säkert 30 personer och precis vid oss satt Leif Johansson. Lite kul att se personer i verkligheten som man annars bara läser om.

Imorgon blir det nog egna havskräftor på altanen istället :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar