12 maj 2010

Michi hemma och sjuk

I lördags, 8 maj, fick Michi tillbaka febern han hade för två veckor sedan. På någon timme var den uppe i 39,5. Ganska ovanligt att som vuxen få så hög feber. Med tanke på att han hade feber för ett tag sedan också så kändes det inte helt bra. Här är man alltid like orolig när feber kommer tillbaka att det skall vara dengue.

Dengue är ett virus som smittas via myggor som just medför hög feber och muskelvärk. Har man ihållande feber i tre dagar så rekommenderas man alltid att ta ett blodprov för att utesluta risken. Myggorna är mest ute och letar efter folk att sticka i skymningen så det är då man skall ta fram myggmedlet. Nu skall väl ändå sägas att det inte är jättevanligt. Jag tror vi har hört talas om 5-10 fall totalt under de sex åren som vi har bott här.

Febern ville dock inte ge med sig utan låg kvar på knappt fyrtio både söndag och måndag också så det blev ett besök på Global doctors och blodprovstagning. Som tur var så var det inte dengue utan bara något illasinnat virus. På torsdag kväll, dvs idag, har Soft Touch invigning av sitt nya kontor, och igår var Michi fortfarande inte helt frisk utan hemma. Det går dock kraftigt åt rätt håll nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar