05 maj 2017

Till Tolox och skrivarkursen börjar

Vid tiotiden i morse lämnade Birgitta och jag deras hus och åkte ner till Christina och hämtade upp henne och Karin. Med en något fullpackad bil åkte vi sedan upp till hotell Cerro de Hijar som låg som ett örnnäste ovanför Tolox.



Det var ett litet, charmigt hotell och jag hade lyxat mig och bokat enkelrum.



På min lilla franska balkong växte det vinrankor. 




Vid tretiden hade alla ankommit och det var dags för välkomstmöte med cava och tapas. Totalt är vi tretton kursdeltagare och tre kursledare. Birgitta och Christina håller i kursen och kommer att dela med sig av all sin kunskap efter att som Birgitta ha gett ut sju böcker och Christina fem. Med är också Karin Acton som driver ett eget eventföretag och som till stora delar håller i arrangemanget här.




Under eftermiddagen var det sedan fullt program. Christina presenterade Det lilla stegets kraft som handlade om hur man skall frigöra tid för att skriva, göra en tidsplan och sätta mål. Efter en kort paus var det sedan dags för Birgitta att prata om Idé. Vad har man för idé att skriva om? Hur skall det sluta? Vad är ett synopsis och hur välja karaktärer och miljö. Det var väldigt roligt att träffa varandra i en professionell miljö efter att ha varit vänner i många år. Jag har varit mycket imponerad!



Efteersom vi är i Spanien blir det sena middagar och mycket mat. Vi börjar inte förrän halvnio och fick en liten skrattattack när förrätten kom in som ett gigantisk berg av sallad toppad med en enorm bit getost. Hur gott som helst, men ändå... Det följdes sedan av anka och en stor chokladkaka.



Här är hela gänget under middagen.




Vi är då en grupp om tretton deltagare. Tolv kvinnor och en man. Det skall verkligen bli kul att lära känna dessa personer. Redan har man upptäckta många starka personligheter. En tjej, Pernilla, har bott i Shanghai tidigare och är kompis med en väninna i KL. Världen är som vanligt väldigt liten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar