13 juni 2014

Angelika och Stella åker till Sverige och vi går på Flamenco

Dags för frukost och efter en gigantisk portion gröt var lyckan stor när en bit bröd kom fram. Idag skall Angelika och Stella åka hem till Göteborg igen och fortfarande, efter fyra dagar, har deras packning inte dykt upp. Skumt!


Stella Bus har börjat gå nu också och det blir några stapplande steg innan hon landar på den vadderade rumpan. Sedan är det upp igen...och igen... och igen.


Den mest spännande leksaken av alla är tvättmaskinen som står i köket. Hon kan stå där hur länge som helst för att spana in hur den snurrar först åt ena hållet och sedan åt det andra. Lättroad :)


Framåt elvatiden på förmiddagen var det så dags att säga hejdå och så ses vi i Sverige om några dagar.


När Anna och jag sedan blev själva så åkte vi ner till stan för att äta lite lunch och gå runt och kika lite. Inne på El Corte Inglés hittade vi fina handdukar för stranden. De hade ett litet käckt blixtlås alldeles vid texten där man kan lägga in nycklar, lite pengar m.m.


När det var dags för lunch traskade vi iväg till Calle Arenal och en restaurang som hette Cinco Jotas.


Var tvungen att fota de två katolska präster som kom in och satte sig och beställde in öl och god mat. Det såg så väldigt folkligt ut!


Vi såg att många satt och drack som en grumlig öl och vi frågade vad det var. Det kallades Cerveza con Limón och var öl med citronfanta i. Riktigt gott!


Många små tapas blev det också. Jamon Serrano eller Jamon Iberico som finns här är ju så fantastiskt gott!!


När Anna och jag nästan ätit upp kom det in en romsk flicka och tiggde pengar och mat. Rätt som det var sträckte hon sig förbi mig för att med höger handen ta några chips vi fått in till ölen. Hela situationen kändes helt plötsligt väldigt konstigt och jag såg att hon sträckte vänster hand mot Anna. Jag greppade snabbt hennes vänstra arm i ett järngrepp och bara ropade till Anna: Din mobil!!! Tjejen hade tagit mobilen in under ett papper hon bar och Anna lyckades vrida telefonen ur handen på henne. Då förvandlades jag till den arga mamman och nästan pekade henne i ansikten och skällde ut henne efter noter. "You don´t take my daughter´s phone" , "you should not go around and steal". Jag var så arg!!! 

Så kom vår korrekt kypare springande, helt plöstsligt förvandlad till en James Bond. Kastar sig över tjejen, vrider upp en armen bakom rytten på henne, knuffar henne genom restaurangen och trycker upp henne mot en vägg. En annan ur personalen ringer polisen som kommer på ett par minuter. Restaurangen ville att vi skulle göra en anmälan, men tjejen hade inget ID så polisen sade att eftersom hon inte lyckats ta något så var det ingen idé. Lätt dramatisk lunch med andra ord. Vi var tvungna att beställa in varsitt glas vin efter detta och lugna ner oss lite.


När vi var lugna och fina igen så gick vi till en Nespressobutik där Anna fick köpt lite kapslar och vi blev även bjudna på en god kopp kaffe.


Jag hittade ett litet roligt set med glas och allt man behöver för att göra egen Mojito samt en flascka cachaca-rom att ta med till den lilla baren på Langkawi.


På kvällen hade Anna bokat in oss på flamencoshow på Cafe de Chiritas.


Det var show och en sangria som ingick, men vi var där i tid så att vi även kunde äta middag på plats.


Fick in en fantastiskt god gazpacho med massor av tillbehör.


Det verkade vara en familj som uppträdde med ett föräldrapar samt tre barn med respektive. Den här killen spelade spansk musik på gitarr helt gudomligt!!!


Vi hade svårt att sitta still när vi hörde all flamencomusik, men jag var tvungen att i smyg fotografera ett kinesiskt par som satt bakom oss där mannen fint somnade in lite under showen...


Det blev mycket dans och smattrande klackar i ett par timmar. Fantastiskt bra och imponerande energi hos alla. Det är ingen långsam dans precis.


Anna och jag fick in vår middag under showens gång och fick sitta och äta lite tyskt. Gott var det.


En kille kom in och dansade också. Han kanske inte var den bästa. Det var inte tillräckligt maskulint och de röda lackskorna gjorde väl inte saken bättre...


Innan vi gick hem så avslutade vi kvällen med en liten cerveza con limón på en liten lokalpub på Annas gata. Så underbart att sitta ute klockan tolv på natten och det fortfarande är mängder med folk ute.


Två hela dagar kvar att hitta på massor av roliga saker. Sedan skall det till lite städning av lägenheten och packning men det tänker vi inte på idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar