05 mars 2014

På väg mot Melbourne

Värmen och bristen på regn är nu ett faktum i Malaysia. Nu inför man vattenransonering och tror att det blir mer regn, som kan fylla på reserverna, först i mitten på mars. Det har varit ovanligt varmt de senaste veckorna och vi har haft runt 37 grader mot normala 30-34 och det känns. 4-5 mars blir våra första två dagar då vattnet stängs av i Mont Kiara och sedan kommer de att ha vatten på i två dagar och av i två dagar tills det börjar regna igen. Vårt condo har dock stora tankar, så om alla snålar lite, så ska de förhoppningsvis täcka de två dagar då vattnet är avstängt. Det verkar ju dock inte hjälpa vattennivåerna, för om de sedan ska fylla tanken varje gång så går det ju åt lika mycket vatten ändå...

Ikväll var det dags för mig att åka iväg på Sweas regionmöte i Melbourne. Vår tidigare ordförande, Jennifer Grahn, flyttade dit och startade en ny Sweaavdelning som på bara några månader fått över 100 medlemmar! Melbourne är ju dessutom en väldigt trevlig stad så jag och Helen Hurtig reser dit tillsammans och möter upp med Gunilla B som kommer dit från Indien.


På vägen till flygplatsen luktade det jättemycket brandrök och det var troligen någon palmoljeoljeplantage som brann. Till och med inne på flygplatsen luktade det brandrök, vilket kändes lite otäckt. Det är så torrt överallt nu så det börjar brinna så lätt. Mötte Helen på flygplatsen och nu bär det av på nya äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar