24 mars 2014

Fredrik tar körkort och hämtar sin bil

Lämnade av Fredrik vid körskolan vid tiotiden och de åkte sedan ut till PJ där själva uppkörningsttället är. De var där vid elva och fick då ett nummer och sedan var det bara att vänta på att det var ens tur. Fredrik var rätt nervös, vilket ju är helt naturligt. Han ringde glädjestrålande och sade att han klarat det som han tyckte var den svåraste biten: start i uppförsbacke, tre-punkts-vändning och parkering. Han fick vänta en stund till innan det var dags för själva körningen och ringde sedan och berättade att han fått 18 av 20 poäng. Så skönt att det är klart! Grattis Fredrik!!! Väl hemma igen var han jättevarm och det verkade som om han började få feber.


Vid sextiden pallrade han sig upp, vi hämtade Michi och åkte sedan till Perodua vid Jalan Ipoh. Fredriks bil var klar för hämtning. Andrew, försäljaren, hade alla papper redo för Fredrik att skriva på. Han visade också Fredrik ALLT med bilen. Otroligt bra service!!!


Vi fick också fotografera killarna när affären var helt klar. Härligt! Tänk att ha en ny bil som sin första bil! Dessutom köpt för egna hopsparade pengar. Duktigt gjort!


Michi fick köra bilen hem eftersom Fredrik inte har fått sitt körkort ännu. Det tar ett par dagar att processa. Andrew hade dock varit snäll att sätta in P-skyltar i bilen som Fredrik nu måste ha i två år tills han får sitt riktiga körkort. Tills dess får han bara köra i Malaysia. Han hade också ordnat ett registeringsnummer utan den, enligt kinesisk tradition, otursförföljda fyran i numret. Nu får vi hoppas att det hjälper :)


Nu står den lilla gråblå Myvin på plats nr 16 i garaget och bara väntar på att bli körd av sin rättmätige ägare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar