15 februari 2013

Gamla bekanta dyker upp igen

I onsdags var jag på jobbet igen och kunde äntligen köra igång med 2013. Nu är januari månad bokförd och balans- och resultaträkning upprättade för årets första månad. Till och med årets avskrivningar är förberedda. Det känns helt fantastiskt. Varje år blir det bättre och bättre och jag lär mig mer. Så skönt att stämma av och se att allt ser rätt ut. Förhoppningsvis ännu mindre frågor från revisorerna nästa. år...

I torsdags bar det av en kort sväng till kontoret igen. Var och hämtade Fredrik på skolan för regnet vräkte ner. Han skulle bara hem och byta om för att sedan åka till sin fotbollsträning. Han konstaterade att med gympan i skolan, fotbollsträning och matcher samt badminton i skolan så tränar han cirka 15 timmar i veckan. Rätt mycket! Själv kom jag ut på en löprunda i morse. Tar det väldigt lugnt, men det är skönt att vara igång igen.

I fredags blev det en sväng till Fitness First och var uppe på Almaspuri för att betala månadsavgiften. Sedan blev det lunch med Michi. På restaurangen träffade vi också på Maria Norstedt som åt med oss. På kvällen skulle Fredrik sova över hos Mike så Michi och jag bestämde oss för att gå till Pressroom. På restaurangen brevid, WIP, jobbade Mizan.


För några år sedan gick vi ofta och åt på en restaurang här i närheten som hette Riblee´s. Där träffade vi Mizan för första gången. Han är från Bangladesh och när han kom fick han först inget arbetstillstånd och allt var rätt eländigt. Vi pratade en hel del med honom och han adopterade oss lite som sin nya familj. Efter ett tag blev det dock lite påfrestande. Han började komma hem till oss med mat, gav oss presenter, kallade mig mamma och Anna och Fredrik blev hans syster och bror. Det blev för nära. Vi ville dessutom inte ha saker av honom, som hade det så dåligt ställt, det blev helt fel.

Nu hade det dock hunnit gå 3-4 år och han hade vuxit till sig, fått nytt jobb, hade arbetstillstånd och en mycket bättre lön. Dessutom planer på att åka till Australien för att plugga. Han blev så glad när han fick se oss och ville genast bestämma tid för träff med familjen innan han skall till Australien i april. Vi får väl hoppas det slutar bättre denna gång :)

På WIP träffade vi också en gammal kompis till Michi, Kaj, som skulle vara här och jobba ett par månader. Kul att träffa på honom igen. De spelade jämt badminton förr och bokade genast in en tid till på söndag. Michi får vara lite rädd om sin rygg bara som äntligen blivit bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar