03 februari 2011

Koh Samui 30 januari - 3 februari, dag 2

Efter frukosten i morse lade vi oss vid poolen och rätt som det var hörde vi en röst som sade hej. Det var Bärbels väninna Eva som rest till Koh Samui samtidigt som vi. Hon bodde nu på ett hotell lite längre bort på stranden. Hon var ute och promenerade för att lämna in en filmrulle och hittade då vårt hotell och gick in för att se om vi var där.

När Eva gick tillbaka gick vi iväg ut och hittade den skräddare där Michi och Fredrik varit sist: New Fashion på 162/84 Moo 2, Chaweng Beach alldeles brevid den australiensiska puben Bondi och den svenska puben Tre kronor. Fredrik blev mätt på alla håll och skall nu sy upp en kostym. I åttan har de en formell middag innan de slutar och flyttar upp till High school. Efter skräddaren blev det en stund på stranden.

Så bar det av tillbaka igen för provning. Det skulle bli många turer hit under våra fyra dagar här. Killen till vänster heter Nicky och är en kille på 27 år från Nepal som har detta stället tillsammans med sin storebror.

Anna hade hittat ett par bilder på klänningar på internet och ville sy upp en kort klänning till sin 18-års fest och en till prom, balen hon skall gå på i slutet av elvan. Killen i rött, heter Dave, 26 år och också från Nepal. Han och Nicky lärde känna varandra när de sålde komjölk i Nepal ihop under två år.


Hemma igen blev det ytterligare en tur till stranden. Nu var det lite kallare så jag värmde mig med en kaffe och barnen tog milk shake. Michi var duktig och gick och tränade!

Vi hittade ytterligare några läsande statyer på området.


På kvällen ville vi ut och upptäcka lite lokal thailändsk mat så vi tog en tuk-tuk för att hitta till en lokal fiskmarknad som Michis kollega Anders Nordahl hade tipsat om.

Först blev vi körda till en jättestor restaurang, Samui Seafood, som var väldigt turistiskt så vi åkte snabbt vidare.

Nästa stopp kändes helt rätt. Massor med olika restauranger, som en food court, med hur mycket fisk och skaldjur som helst.

Vi tog räkor och hummer med olika tillbehör och det blev fantastiskt gott!

Hit kommer vi garanterat att gå tillbaka en kväll till innan vi åker hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar