03 juni 2011

Michi och jag i Beijing, 26-29 maj, dag 3-4

När vi på lördag morgon skulle ge oss ut på stan så var det ett bröllop på hotellet. Brudparet med alla gäster stod utanför och kastade konfetti.

Vi tog taxi på gatan och åkte vidare till Hong Qiao market och Michi var den store shopparen igen. Äntligen hittade han en DVD-spelare han var nöjd med och även ett stor fotoram som vi kan hänga på väggen. Kul!

Efter ett par timmar inne på marknaden, med väskinköp, halsband, tekniska saker och kläder så var det dags för lunch och vi gick tvärs över gatan till Bruna dörren, som Elisabeth tog mig med till sist.

Goda bönor, fläsk i sötsur sås och strimlad potatis tillsammans med Pekingöl gjorde lunchen fantastisk. Michi blev så förtjust i de små glasen så han fick köpa tio stycken för 50 kronor.

Och det blev ännu en dag med mängder av shoppingkassar att bära hem :)

På kvällen var det dags för det som var anledningen till hela resan, nämligen Fredrik Krantz 40-årsfest. Det som var extra roligt var att få träffa diverse f.d. KL-bor som flyttat dit. Bland annat fick vi träffa Tom och Anna Nygren samt Örjan Möller.

Som överraskning till festen hade Lotta ordnat så att två artister kom och uppträdde. Dels var det Jenny Silver, tidigare Öhlund, som sjungit i flera band, musikaler samt i melodifestivalen,

dels var det Johan Kinde från Lustans Lakejer som sjöng från sin nya skiva. På skivan har han och Jenny sjungit in Eld och Vatten tillsammans. Riktigt bra!

Efter god buffet och mycket mingel blev det dans med Johan Kinde som DJ.

Michi blev utmanad av en irländare att dricka öl upp och ner och antog givetvis utmaningen...

Födelsedagsbarnet Fredrik och Michi fick fint posera tillsammans med Johan och Jenny.

Lotta hade verkligen överraskat Fredrik och när vi dök upp vart han alldeles stum - väldigt ovanligt för Fredrik. Hon hade ordnat en kanonfest på alla sätt. Hur kul som helst!

Vid halvtvå var vi de sista som lämnade festen med Lotta och Fredrik som skulle bo över på Westin och vi fick skjuts av deras chaufför in till stan så det var bekvämt. Nästa dag kunde vi bara ta det lugnt innan vi vid halvtvåtiden åkte ut till flygplatsen för att åka hem till barnen igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar