09 november 2010

Middag på Enak med 1800-talsporslin

Lördagen den 30 oktober var det dags för Michi att utnyttja sin födelsedagspresent han fick av mig. Det började med att vi åkte in till stan och checkade in på hotell. Passade på att testa ett av de hotellen vi skall använda oss av för Sweas världsmöte här i mars. Läge mitt i stan så det var perfekt. När vi kom in på rummet stod en stor tårta och väntade på oss. Jag hade fått hjälp av Nasha - vår kompis med resebyrå här - att boka ett födelsedagspaket.

Klockan åtta var det dags för middag nere i Starhill på den malaysiska restauranten Enak. Michi visste inte att jag bokat in massor av kompisar, så totalt var vi 14 personer. Denna kväll var det ett tema tillsammans med Karen Loh, som säljer det antika porslin från 1000-talet och framåt som svenske dykaren Sten Sjöstrand tagit upp på malaysiska vatten. En femrättersmeny skulle serveras på porslin från bland annat 1830.

Michis förvåning var stor när alla övriga vänner ramlade in på restaurangen! Innan vi satte oss till bords ville alla titta på allt porslin som var till salu.

Fem rätter serverades. Jag kan inte säga att alla var lika goda. Vissa var riktiga höjdpunkter, medan andra kunde man nästan varit utan. Allt serverades i alla fall på väldigt vackra fat!

Det här var en upplevelse som man garanterat bara kommer att vara med om en gång och det var roligt att så många ville följa med.


Efter middagen försvann de flesta hem, lite möra en fredagskväll som det brukar. Till slut var vi tre glada par kvar som promenerade upp till Changkat Bukit Bintang och hamnade på en bar som hette Gypsy där vi lyckades ta oss igenom folkmassorna och få ett bord.

Familjen Boestad skulle med taxi nästa morgon klockan halvfyra så det blev väl ungefär till att gå direkt från stan och in i taxin. Sov nog gott på planet i alla fall!

Det blev en härlig och rolig kväll ute och Michi var jättenöjd och det var ju tanken :)

1 kommentar:

  1. Tack det var en jätte trevlig kväll! Vem är föresten den gråhårige damen på en av bilderna? Kram Nilla

    SvaraRadera