29 september 2010

Anna och Fredrik på Malaysian Studies Trip

Söndagen den 19 september åkte Anna iväg på sin Malaysian Studies Trip som gick till Alor Setar. När de går i elvan så går det mer ut på att göra någon form av välgörenhet. Varje år åker MKIS upp till ett ålderdomshem som ungdomarna får hjälpa till att rusta upp. Här är Annas kompisar Emma, Emelie, Nick och pojkvännen John.

Första jobbet som Anna hoppade på var att hjälpa till med dräneringen runt huset. Ett tungt jobb. Efter en hel dags grävande slocknade Anna och hennes rumskompis klockan fem på eftermiddagen och fick sova middag ett par timmar!

Extra mysigt att ha pojkvännen i samma årskurs och komma iväg på samma resa.
Anna fick en favorit bland alla pensionärerna på hemmet och fick någon att hjälpa till att ta ett foto på dem båda.

En annan uppgift skolan hade var att dels måla om hela byggnaden, dels att dekorera en vägg. Visst blev det jättefint!

Efter tre dagar i Alor Setar var det dags att sätta sig på bussen och åka hem. Alla var rätt så trötta. Innan de reste fick de ställa upp sig för fotografering, alla MKIS nästan 50 skolungdomar och Alor Setars alla pensionärer. Det blev rätt många!
Det var ett trött gäng som ramlade av bussen hemma igen, men alla hade verkligen uträttat något bra, vilket måste kännas jätteskönt. Nu är det bara en resa kvar innan Anna går ut.
Fredrik hade med sig en kamera, men glömde att ta kort... Han var i alla fall i nationalparken Taman Negara och hade nattvandrat i djungeln, gått canopy-walk uppe i trädkronorna och simmat i floden. De verkade också ha haft det hur kul som helst.
På onsdag eftermiddag var jag sedan iväg för att ta ut pengar och växla till 200 Singapore-dollar som Anna skall ha med till fotbollsturneringen nästa helg. Helt plötsligt funkade inte mitt bankomatkort. Panik!! Då kom en kassörska på CIMB-bank fram med ett suddgummi. "Det här brukar hjälpa", sade hon och började sudda febrilt på chipet. "Prova nu!" När jag sedan satte in kortet i bankomaten igen så funkade det hur fint som helst. Snacka om husmorsknep!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar