13 augusti 2010

Sista dagen i Lerum

Idag, 2 augusti, var det sista hela dagen hemma i Lerum. Då är det alltid tusen ärenden som skall göras. Var och skickade iväg ett stort paket med böcker till Malaysia. Dels hade barnens paket kommit från Sofia respektive Värmdö Distans med svenskakurserna, dels hade jag en hög skönlitterära böcker som skulle med.

Får säga att det är väldigt prisvärt att kunna packa ett blått paket man köper på Posten/Ica hemma, som man sedan kan packa fullt upp till 20 kg och skicka vartsomhelst i världen för 500 kronor. Med tanke på att ett kilos övervikt med flyget kostar 300 kronor så är det ju hur billigt som helst!

Pappa och Gudrun bjöd hem oss på lite lunch i trädgården. Nu är cirkeln sluten. Vi började med middag där första dagen och slutar med lunch sista dagen. Så mysigt! Skönt också att slippa handla mer mat nu när vi skall åka.

Så var det till att åka hem igen och packa och väga våra väskor. 85 kg får vi har med och det brukar vi väl lyckas maxa. Kaffebönor, äpplemos, "svensk" curry, buljongtärningar och saffran är några av de saker som slinker ner i resväskan, förutom en stor påse svensk lösgodis i allas handbagage. Så var vi redo igen för en ny resa tillbaka till vårt andra hemland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar