01 juli 2010

Korsika 12-19 juni, dag 5 av 8

Idag är det den 16 juni. Helene med familj samt pappa och Gudrun åkte till Calvi och vi var kvar i Ile Rousse. Michi och jag tänkte gå ut till fyren, men det blåste småspik med all sand som yrde, så vi vände efter ett tag.

Strosade istället lite vid torget och kyrkan i centrum och genom de små gatorna fulla av butiker och restauranger.

Barnen var hemma och tog det lugnt. Anna låg vid poolen där det var lite mer lä och Fredrik var med sina nya kompisar Victoria och William från Borås.

När det närmade sig lunch hämtade vi barnen och gick iväg längs stranden mot "stan" för att äta lunch. En av guiderna hade tipsat om en bra restaurang som heter L´Escale.

Vi fick bord på uteserveringen, men som tur var hade de dragit ner tygsidor med fönster annars hade det inte gått att sitta där. Barnen tog pizza och Michi och jag beställde in varsina Moule a la creme. Väldigt fina fat! Portionerna var enorma och det kändes som om man fick 1 kg musslor.

Restaurangen var verkligen bra, men dyr! Vi betalde 900 kronor för en lunch! Då var det varsin varmrätt och dricka till, läsk och öl. "Le Patron" kom fram med en liten flaska hemmagjort jordgubbsbrännvin efter maten som vi fick som en liten avslutning. Trevligt!

På kvällen tog vi med oss pappa och Gudrun till det mysiga stället vi var häromdagen.

Pappa provade Muscat petillante idag och tyckte också om det. Så mysigt ställe!

Väldigt roligt att hitta på något innan middagen och bara sitta ner lite och se solnedgången i havet vid sjutiden.

Helene och Thomas var kvar på hotellet. Vi får ta med dem en annan kväll. Klockan åtta samlades vi alla för middag igen. Det går ingen nöd på oss :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar