22 mars 2010

Årsmöte för Hijauan 18 mars

Nu på kvällen var det dags för årsmöte med vår bostadsrättsförening Hijauan Kiara. Det var med fjärilar i magen man gick dit för Michi har varit ordförande detta år och har genomfört en del saker som några inte tyckt om och det har varit riktiga personangrepp. Bland annat fick han igenom att maider har rätt att lämna huset - självklart för oss svenskar, men definitivt inte för alla asiater. Sekreteraren, en kvinna i grannhuset, avgick ur styrelsen efter det beslutet och har efter det drivit en riktig hatkampanj mot styrelsen och framför allt Michi.

Vi var där tidigt och träffade först Tiffany som leder kontoret här på kondot, en jättegullig tjej!
Michi tog också tillfället i akt att posera med Jessie och en annan tjej från kontoret.

Så var det dags för själva mötet. Condot går back på grund av att byggherren gjorde glädjekalkyler innan försäljningen och nu behöver vi höja hyran med cirka tjugo procent. Hyrorna här är ändå relativt låga och man betalar från några hundra ringgit till max tusen i dagsläget. Det var dock ingen som ville besluta om detta, och man kunde inte lita på att styrelsen granskat allt rätt, så nu skall 188 lägenhetsinnehavare granska bokslutet igen och komma med idéer och sedan skall det bli ett extra årsmöte. Under tiden rinner pengarna iväg. Att det skall vara så svårt att fatta beslut!

Tack vare den stora diskussion så undveks i alla fall en mängd mindre frågor, som för vissa blivit väldigt stora. Det var allt ifrån - hur kan man ha årsmöte på en veckodag, till mer ljus i garaget och ingen biltvätt på condot. Det är några få ägare som har väldigt många synpunkter och som varje vecka skickar in nya klagomål. För lite att göra????

Av de nio som blev invalda i styrelsen föregående år hade ju en avgått under året, fem inklusive Michi avgick nu och två nya kom till, så det blir en liten styrelse med endast fem medlemmar detta året. Nu har både Michi och jag avgått ur varsin styrelse - vad skall vi göra med all tid? Känns rätt bra :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar