23 mars 2010

Anna körkort del 4

Idag, söndag den 21 mars, har Anna varit på körskola igen. Dagens lektion kallades Basic Driving och innebar dels att få öppna motorhuven och kolla lite mer på hur den verkligen ser ut och hur man kollar vissa saker, dels att få sätta sig i bilen att köra.

Bilkörningen gick bra ända tills Michi kom dit och tittade då blev hon lite nervös. Bland annat tränade de på start i uppförsbacke, fickparkering och rondellkörning. Det verkar lite annorlunda här. De använder till exempel handbromsen väldigt mycket. En sak är väl om man gör det i uppförsbacke, men här skall man göra det så fort man stannar vid ett rödljus!

Anna, som smygtränat lite tidigare, blinkade fint när hon skulle ut ur rondellen. Aja, baja det fick man inte göra. Koncentrera dig på att ta dig runt, sade läraren till Anna. Inte hålla på att blinka så. Dessutom fick hon höra att det inte var säkert att man kommer ut och får köra på motorvägen, det beror på hur bra man är. Är man för dålig får man bara köra på banan som ser ut som Legoland. Det är väl då man borde få komma ut...

Nu har Anna fått lämna in foto och får vänta på sitt L-körkort och därefter får hon påbörja sina tio lektioner i körskolans regi. Spännande att se om hon får komma ut på motorvägen eller ej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar