15 december 2009

Julpyntat i Hijauan

Att bo i tropikerna har många fördelar, men det finns en sak som är svår. Att få julkänsla...! Hur mycket man än pyntar så är det ju fortfarande 30 grader varmt och inte riktigt som den svenska julen. I och för sig är det väl sällan snö, men i alla fall kallt.

Var häromdagen och köpte två julrosor. Hemma köper man ju en krukväxt, här blev det en hel buske. Det roliga var att de talade om för mig att de MÅSTE stå ute i solen, för tar man in dem vissnar de direkt. Hmmm, inte riktigt som vi gör hemma till jul. Blomman heter här Poinsettia. Det har jag aldrig hört!!!

Inne har vi då den obligatoriska julgranen. Här hittar man danska julgranar på Ikea för ca 270 kronor. Billigare än hemma alltså. Dessutom ingår fri hemleverans samma dag när man köper dem.
Vi har också tagit med svenska datumljus hit, som vi alltid hade hemma när barnen var små. Varför bryta en sådan vana. Vi har tyvärr ett tjockt ljus och det tar evigheter att elda upp varje dag, men i aircondens tvärdrag kan man öka på förbränningstakten lite :o)

Julgranskulor har hängts upp i alla fönster i vardagsrummet och en liten gran med ljus i har fått plats på bordet.
Samma sak i matsal och kök. Små snögubbar är uppställda här och var också.

I hallen har vi ställt upp fyra tjocka ljus och nya ljusstakar från Ikea för att skapa vår egen adventsljusstake. Fjärde ljuset lär vi inte hinna tända där i och med att vi åker hem den 17:e.

Till sist har vi lindat granris (i plast) runt alla trappräcken och balkongräcken. Därefter har vi lindat ljusslingor så att det lyser fint hela kvällen. Mörkt blir det här i alla fall på kvällarna.
Nu får vi bara njuta några dagar till innan vi sätter oss på planet hem för några veckors jullov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar