28 november 2009

Matlagning på Lazat 20 november

Fredagen den 20 november var det matlagningsdag med Swea. Vi var åtta tjejer som åkte iväg för att lära oss lite malaysisk kokkonst. Ana, på bilden, är malaysiska och har ett ställe som heter Lazat, vilket betyder utsökt på malaysiska.

Hennes medhjälpare heter Sayidah och har tidigare jobbat som kock på hotell i 15 år. De är en rolig kontrast till varandra. Båda malaysiskor, en väldigt traditionell, en väldigt modern. De skämtar glatt med varandra om sina olikheter och det känns bra att se att religionen kan funka bra för alla fast ändå på olika sätt.

Det första vi fick göra var Prawn fritters. Kursen var väldigt bra på så sätt att vi först fick sitta och titta på när de lagade en rätt. När det var klart fick vi provsmaka så att vi visste hur det skulle smaka och sedan bar det av till en köksstation för att laga till det själva.

Här är jag i full färd att försöka laga till lika goda räkor som Ana och Sayidah gjorde. Inte bara att det skall smaka gott, det skall se gott ut också...

Vi fick göra förrätt, Prawn fritters, varmrätt var Beef Rendang och efterrätt var malaysiska kuey, här knyten fyllda med palmsocker som påminner om farinsocker i smaken.


Här är hela gänget som var iväg: Annelie, jag, Madelene, Lena, Cathrine, Anna, Eva och Cilla.

Detta var en kurs av sex olika och jag tror att vi alla var sugna på att gå fler gånger!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar