Hennes medhjälpare heter Sayidah och har tidigare jobbat som kock på hotell i 15 år. De är en rolig kontrast till varandra. Båda malaysiskor, en väldigt traditionell, en väldigt modern. De skämtar glatt med varandra om sina olikheter och det känns bra att se att religionen kan funka bra för alla fast ändå på olika sätt.
Det första vi fick göra var Prawn fritters. Kursen var väldigt bra på så sätt att vi först fick sitta och titta på när de lagade en rätt. När det var klart fick vi provsmaka så att vi visste hur det skulle smaka och sedan bar det av till en köksstation för att laga till det själva.
Här är jag i full färd att försöka laga till lika goda räkor som Ana och Sayidah gjorde. Inte bara att det skall smaka gott, det skall se gott ut också...
Vi fick göra förrätt, Prawn fritters, varmrätt var Beef Rendang och efterrätt var malaysiska kuey, här knyten fyllda med palmsocker som påminner om farinsocker i smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar