05 september 2009

Fem dagar i Hongkong - dag 4 Causeway Bay och Stanley Bay

Söndag förmiddag åkte Michi och jag iväg till Causeway Bay i jakt på en iPhone som är helt slut i Malaysia. Michi har haft lite otur med sina mobiler på sista tiden och är i akut behov av en ny. Tyvärr var den nya modellen helt slut även i Hongkong, men nu är nästa tips att de finns i Singapore. En vild jakt över halva sydostasien alltså...

Causeway Bay, som är ett stort shoppingområde på Hongkong island, verkade också vara platsen för alla indonesiska maider att samlas på söndagen när de är lediga. Till och med restaurangerna hade skyltar på indonesiska, som starkt påminner om malaysiska, så vi kände oss i princip som hemma.

Alla de indonesiska flickorna satt sedan på gatan med medhavda filtar och matsäckar och umgicks. Skönt att de är lediga en dag i veckan i alla fall, men samtidigt så beklämmande att de sitter på gatan, ingenstans att gå, långt från sina familjer och vänner för att jobba ihop pengar åt dem därhemma.


På eftermiddagen tog vi taxi till Stanley Bay. Det tog ca 30 minuter och kostade ungefär 100 HKD. Vi skulle sammanstråla med Jeanette och Håkan för middag, men åkte lite tidigare så att vi hann kika igenom dagmarknaden som finns där och som stänger kl 18.

Michi och Robert tröttnade rätt snart på att titta i affärer och gick ut till havet där de kunde få sig en liten öl medan de väntade.

Stanley Bay var som att komma till en annan värld. Här finns badstränder, strandrestauranger och hela atmosfären är lite europeisk. Mysiga uterestauranger med utsikt mot havet, verkligen mysigt. Havet är ju något man saknar här i KL - vatten överhuvudtaget.


Middagen avnjöts givetvis på en av dessa restauranger och idag skippade vi den asiatiska maten och tog oss en riktig köttbit. Förstår att Jeanette och Håkan trivs härute!

När Jeanette och Håkan vandrade hemåt, jobbdag imorgon, så stannade vi för en sista drink innan vi skulle ta taxin hem. Vad kunde då vara bättre än liten skumpa att avnjuta här ute vid havet. Livet är enkelt!
Så blev det taxi hem till hotellet och imorgon skall Karin och jag till Shenzhen!!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar