16 februari 2009

5 år i Malaysia




Tänk att vi bott i Kuala Lumpur i fem år. Det kunde vi aldrig ana när vi i januari 2004 reste hit med fyra resväskor och ingenstans att bo, starka i förvissningen om att vi bara skulle vara här i två år. Nu, fem år och fyra flyttar senare, bor vi fortfarande kvar.

Malaysia är ett enkelt land att leva i. Alla talar engelska, det är hyfsat modernt, billigt att äta och resa, modern arkitektur, tre olika kulturer, fantastisk mat och för det mesta, vänliga människor. Tempot är dock ett helt annat än hemma i Sverige och man får öva upp sig till en stor grad av tålamod. Vi har varit med om många roliga incidenter under åren här och jag skall försöka berätta om några när jag nu äntligen kommer igång att skriva.
Många spännande resor, upplevelser och besök av vänner har vi hunnit med. Bilderna är från en av våra första utflykter till Batu Caves, en enorm grotta som är ett hinduiskt tempel, där det kryllar av apor. Barnen var då bara 6 och 10 år gamla och ser väl inte helt bekväma ut :o)

Intresset att skriva har alltid funnits, även om det mest blivit någon Swea-sång och lite rim till kompisar i olika situationer, men så vaknade tanken på en blogg. Vi får väl se hur det går...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar