Vi fick för ett tag sedan i present av barnen att gå på en italiensk matlagningskurs. Imorse klockan tio samlades vi nio personer vid Ladbroke Grove Station för att gå och handla på Portobello Road.
Första stoppet var en köttaffär, Provenance Village Grocer. Vilken butik! De skall tydligen ha flera runt London.
Den här osten var en specialare som skulle vara till en grönsaksrätt. Bäst att fota allt så att man kommer ihåg till senare.
Portobello Road market är tydligen som störst på fredagar och lördagar. Det var nästan en kilometer med olika stånd av varierande kvalitet.
Vid ett blev det massor av grönsaker.
Vid ett annat blev det svenskt bröd inhandlat.
Fick se svarta kantareller för första gången, på engelska kallades de horn of plenty.
Sista stoppet blev en fiskaffär där musslor och räkor inhandlades.
Den här affären, Cash and Carry, rekommenderades för inköp av kryddor och saffran.
Nio personer sattes i arbete med allt från bröd med mozzarella..
Jag tog på mig uppgiften att göra italienska köttbullar. Kändes som något som var rätt för en svensk.
Michi spritsade bönor och gjorde pesto med ett sydafrikanskt par.
Michi sprang runt och fotade för fullt. Här rullas köttbullar och jag kunde till och med få lära våra lärare att det är lättare att rulla med lite vatten på händerna.
En hel formmed köttbullar blev det där Claire, vår lärare, hällde över rött vin, tomatsås och lite annat. När allt var klart dukades upp till buffet.
Roligt att träffa lite nya personer som alla hade samma intresse! Två sydafrikaner, fyra britter, en spanjorska och två svenskar.
Klockan tio var vi tillbaka hemma i Maidenhead efter en heldag på stan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar