20 februari 2018

Brödkurs med Swea

Idag var det kurs i att baka surdegsbröd hemma hos Jenny Westin. Tre saker skulle bakas: Surdegsbaguetter, bagels och limpor. Alla ingredienser var på plats när vi kom och surdegskulturen redo.




Jenny hade förberett de små baguetterna för de skulle ligga och jäsa över natten.



Hon gick noga igenom vad man skulle tänka på.




Nästa steg var bagels. Där fick vi rulla dem själva och göra hål :)




Lotta och Kristina körde för fullt.




När de jäst färdigt så skulle de kokas!




Sedan skulle det penslas med ägg och på med sesamfrön och flingsalt.




Efter tio minuter i ugnen hade vi helt fantastiska bagels!



Sista rätten för dagen var limpor. Tre stora formar blev det på en sats.




De blev också väldigt bra. Allt provsmakades sedan till lunchen Jenny serverade.




Vi fick alla med en liten glasburk hem med surdegskultur.



Senare på kvällen fick vi besök av Roberto, Fredriks kompis Mateos pappa. Han bor nu i Ecuador och driver en avokadofarm, men hade gjort lite konsultarbete i Dubai och passade på att åka till Malaysia också. Så kul att träffa honom. Det är nog nästan tre år sedan de flyttade härifrån.




Thelma hade lagat lite thaimat som vi fick njuta av till middag.