01 juli 2017

Utflykt till Rönnäng och en kväll på stan

Ingemar kom över i morse för att hjälpa oss att installera tvättmaskinen. Fredrik och Michi fick bära den nya och den såg rätt tung ut.


Vädret var fint och vi kunde sedan njuta av frukost ute i solen.


Fredrik skulle åka tillbaka till London ikväll så vi bestämde oss för att ta en tur med båten så att han skulle få vara med på en tur i sommar.


Vi tänkte ta en lunch på Rönnängs Brygga men gick förbi Johan och Katarina först som bor alldeles brevid.


Vi var sedan i princip helt ensamma på restaurangen...


Jag tog en fantastisk Skagentoast, Michi en räkmacka och Fredrik krabbklor och räkor.


När klockan närmade sig fyra var det dags att resa till Landvetter och vinka hejdå till Fredrik. Nu vet vi inte om vi får se honom något mer i sommar.


Efter Landvetter åkte vi in till stan och träffade Christer och Ulrika. De tog med oss till en Champagnebar som låg inne på en kullerstensklädd gård nära Magasinsgatan.


Därifrån gick vi sedan vidare till den gamla telegrafbyggnaden där de nu bland annat har en spansk tapasrestaurang, Bodega. Fantastiska och genuint spanska smaker!


Vi fick först sitta ute, men det blev allt kallare så efter ett tag flyttade vi in. När middagen var slut avslutade vi på ett ställe som heter Pigalle. Det var en takterrass ovanför ett hotell med samma namn vid Brunnsparken. Jättetrevligt ställe, men hemsk personal. Michi stod och väntade i baren och bad om hjälp. Då fick han till svar att det kan du få - men inte nu. Så gick servitrisen och satte sig med sina kompisar i stället. Alla som jobbade där kom i samma form och var väldigt oförskämda tyvärr. Vi hade i alla fall en mycket trevlig kväll på stan för första gången på många år!