14 oktober 2012

CIMB-marknad, Jalan Ipoh och krabbkväll

Imorse var vi uppe i Almaspurilägenheten. Golven ser så fula ut. Någon har troligen sprutat ut någon form av kemiskt rengöringsmedel och sedan glömt bort det och det har satt fläckar på hela vardagsrumsgolvet och i alla badrum, dvs överallt där det är klinkers på golvet. Detta gör att lägenheten blir svår att hyra ut eftersom det inte ser så snyggt ut. Var och fotade lite för att titta på nytt kakel.


Vår nästa anhalt var Mid Valley där banken CIMB hade en mässa. Här i Malaysia är det väldigt vanligt att man får poäng på allt man handlar med sina kreditkort. Med tanke på att vi inredde vår lägenhet här för fyra år sedan och nu köpt en del till Langkawi så har det blivit lite poäng så vi gick till deras mässa för att se vad vi kunde få för dem. Efter att ha traskat runt i tre mässhallar var det dags att njuta av lite kaffe.


Här är vad vi kom ut med: En Kärcher högtryckstvätt, en Electrolux-blender, en elvisp från Electrolux, lite plastburkar för förvaring och en skurhink. Det var bara att hämta - helt otroligt!!! Vi behöver ju en del till Langkawi nu så allt kommer att åka upp dit.


Nästa stopp var Jalan Ipoh där kakelaffärerna ligger på rad. Kakel är ju så billigt här!!! En stor platta som är 60 x 60 cm kostar kanske 40 kronor och små kakelplattor kan du nästan få för 5. Tittade på lite mörkgrå avlånga till badrummet och lite ljusa till vardagsrummet.



På kvällen blev det middag på en Hongkong-restaurant som nu öppnat sitt första ställe utomlands; Causeway Bay Spicy Crab. Restaurangen ligger precis på torget till vänster om Souled Out och har blivit korad till Malaysias bästa krabbställe.


Vi provade deras signaturmaträtt som var Chili and garlic crab. Helt fantastiskt god och man fick välja vilken styrka man ville ha på en femgradig skala. Eftersom det var första gången vi var här tog vi 3 - Medium och det var alldeles lagom. Man blev väldigt kladdig och skaldjursbestick vore att rekommendera :)


Vi provade också Shizhuan-kyckling. Den var rätt stark, men väldigt god.


Kul att pröva ett nytt ställe och vi kommer definitivt att komma tillbaka hit!