14 november 2011

Batu Caves, KLCC och Chinatown på en dag

Tisdagen den 8 startade vi upp med en liten tur till Batu Caves, några stora grottor strax utanför KLs centrum som nu är ett hinduiskt tempel och som bland annat användes som gömställe när japanerna anföll Malaysia under andra världskriget.



Trappan upp är brant och man måste ta sig 272 steg upp för att komma ända upp till grottorna.




På vägen upp och ner kryllar det av apor. Man får passa sig när man har med påsar eller öppna handväskor för aporna är alltid på jakt efter mat och kan komma och försöka rycka till sig något. På avstånd är de dock rätt så söta.






Vi fick se en mamma med en liten bebis som hon tog hand om så väl!




På väg från Batu Caves fick Madeleine slängt iväg en bild som en riktig paparazzi och fick ett bra foto på fyra indiska kvinnor vi mötte.




Nästa stopp var KLCC, Kuala Lumpur City Centre som består mest av kontor, men med ett stort shoppingcenter i botten. Det är ett imponerande och vackert byggnadsverk. Väldigt modernt jämfört med var vi just hade varit.






Nu var vi rejält törstiga och parkerade oss på Dome för att ta en dricka. När vi skulle betala hade betalsystemet och datorn brakat ihop så det blev att tålmodigt vänta en stund.




Så åkte vi vidare igen, nu till Chinatown och parkerade under tak. Vet när vi var nya här och jag blev visad denna parkeringen, så var min tanke - Hit kommer jag aldrig att hitta tillbaka. Men, skam den som ger sig, nu är Chinatown som min bakficka :)




Efter en promenad till Central Market, där Louise sett lite armband, blev det sedan lunch inne på Peter Hoe. Dags att ladda batterierna lite innan hemfärden.




Kvällens middag blev på japanska Momotalo Yakiniku som ligger i Desa Sri Hartamas. Här äter vi mat som grillas direkt vid bordet. Jag har inte varit här på minst ett år och såg fram emot detta. Först kommer en servitör och blandar sås gjord på miso, chili, vitlök och soja till köttet.




Den lilla bordsgrillen ställs sedan fram och galler byts mellan varje sort som grillas.




Så kommer de olika kött-, fisk- och grönsaksrätterna fram. Här har vi de fantastiskt goda lammkotletterna.




Cat jobbade fortfarande kvar och kom för att grilla åt oss och Michi ville gärna fotas med denna söta tjej.



Så fick vi ju ta kort på honom med de söta tjejerna på andra sidan också :)



Vad jag gillar med denna restaurangen, bland annat, är att de har en döv kille anställd och alla som jobbar där får lära sig lite teckenspråk. 




Så var maten klar och det blev massor av olika godsaker.




Sista kvällen i Malaysia för Madeleine och Louise. Snyft!

Från Langkawi till KL med "very local food"

Så var det vår sista dag på Langkawi för denna gång. Efter frukosten tog vi oss en liten promenad bort förbi Frangipani och det är verkligen landet. Det är väl därför det är så avkopplande här. Kossor och vattenbufflar går lösa och betar och ibland kan de komma fram och nästa nosa på en.


Palmerna här är den ena mer fantastisk än den andra. Denna är som en stor solfjäder.



Vid tvåtiden tackade vi för oss på Sunset och åkte ut till flygplatsen. Madeleine lyckades knäppa detta roliga kort med ett par ben som hängde ut från flygplanet. Hoppas han hann ut innan avfärd...



En av de största varorna som produceras här är palmolja och när man flyger så blir man helt imponerad av dessa enorma odlingar som finns. Rätt vackert när man ser det uppifrån!



Strax efter fem var vi hemma hos Anna igen. Det blev dock ett kort stopp för sedan ville vi ta med Madeleine och Louise ut på lite äventyr. Det var dags att utsätta dem för en bananbladsrestaurant. Först stannade vi dock till i den totala motsatsen, Bangsar Shopping Centre. Gourmetavdelningen här är helt fantastisk och på bilden är deras avdelning där man kan köpa olja och vinäger i lösvikt. Inte illa!



Vi åkte vidare ner till Bangsar Baru och gick till ett bananbladsställe som har bra mat. Både Madeleine och Louise såg lite skeptiska ut, men vågade ta för sig av allt och visade gott mod :) Det är ju lite ovant för en svensk att få ett blad framför sig, där sedan personalen kommer och slevar upp diverse röror på bladet. Lite kyckling, lamm eller fisk kommer in i små skålar och sedan är det bara att äta, antingen med händerna eller med gaffel och sked. Kniv används inte så mycket. Vi älskar det efter våra åtta år här, men man kan bara ta med de tuffa gästerna hit :)




Louise såg först lite förskräckt ut, men sedan gick det bra med den indiska maten!




Innan vi åkte hem vandrade vi igenom Bangsar Village I och de hade öppnat en ny butik även där med massor av roliga produkter. Bland annat hittade vi Annas pepparkakor! Vi hittade även de här fantastiskt roliga majskolvarna med majs i olika färger. De skall stoppas i mikron och poppas till popcorn. Vilken rolig present när man går bort!! Detta måste vi testa...





Dags att börja lägga sig i tid igen. Fredrik var inte med ute ikväll utan satt hemma med läxor så det blev köttbullar och makaroner istället för indiskt. Han jobbade fortfarande när vi kom hem. Skönt att Anna åkte hem tidigare så att hon kunde vara med i alla fall. En vecka kvar tills "Extended Essay" för hela IB-kursen skall lämnas in så nu blir det inte mycket sömn...