05 februari 2011

Koh Samui 30 januari - 3 februari, dag 4

På morgonen den 2 februari var himlen olycksbådande mörk när vi kom ner till frukosten.

När vi satt och åt kom en av alla dessa mängder av strandförsäljare fram och sålde bikinis för 250 baht styck, dvs ca 50 kronor. Anna, som i Malaysia har svårt att hitta bra storlekar, kunde fynda flera stycken och var helt överlycklig.

Efter frukosten var det dags att lämna hotellet igen och gå och prova kläder.

Fick en promenad förbi alla affärer på cirka tio minuter bort till skräddaren. Blir lite motion varje dag i alla fall :)

När vi väl kom fram var kläderna inte där utan skulle komma klockan fem så det var bara att traska hem igen.

Nästa gång vi kom dit så var Fredriks kostym och skjortor klara så nu skall han bara få en slips ikväll. Han fick posera tillsammans med butiksägaren Nicky här. Annas klänningar skulle vara klara tio ikväll. Tålamodet prövas. Bara det blir snyggt så...

Varje kväll föregicks middagen av hårda bataljer i kortspel. Alltid lika hårda matcher med fyra tävlingsinriktade personer.

På kvällen gick vi tillbaka till fiskrestaurangen vi var på för ett par dagar sedan. Lika fantastiskt denna gång!

Vid grannbordet satt ett stort gäng kineser och Fredrik tog sin milkshake och stegade fram och sade Gong Xi Fa Cai. Hela bordet ställde sig upp och jublade och skålade. En vitnäsa som önskar Gott Nytt År på kinesiska gjorde succé.

Regnet började vräka ner och alla fick snabbt möblera om och flytta in under tak.

Till slut var det renrensat på alla fat och bara skalen var kvar.

När vi åkte hem längs huvudgatan kom vi till ett ställe alldeles vid Burger King där Koh Samuis alla transvestiter hade sin hemvist. Många var helt fantastiskt klädda och såg ut som om de kom direkt från sambafestivalen i Rio. Jag var tvungen att fråga en kille om jag fick ta kort och han poserade villigt.

Så gjorde vi ett sista stopp hos skräddaren och Annas balklänning var nu också färdig och hon blev så fin! Hon fick ställa upp sig brevid Dave som hjälpt henne mest.

Hemma vid hotellet var rummen belysta i olika färger och det såg rätt fräckt ut.

Så var sista hela dagen slut och imorgon är det dags för hemresa igen.

Koh Samui 30 januari - 3 februari, dag 3

Igår kväll gick Fredrik och jag en vända på stan och kom hem med lite shorts, t-shirts och solglasögon och halva stassen var på till frukosten denna morgon, 1 februari.

Frukostarna här är en sann fröjd. Inte nog med att maten är jättebra utan den är även en fröjd för ögat. Allt serveras på en bricka i trä som Michi nu har lovat att försöka konstruera. Skall bli spännande. Jag har lovat att måla den sedan.

Vi har tagit amerikansk frukost varje morgon och omeletterna är inte att leka med.

Idag var det väldigt blåsigt och det var ganska otäckt för i vattnet var det stora stockar som kom ilandflytande överallt. Om man inte såg upp var det lätt att få en stor stock på benen eller i huvudet.

Barnen gick iväg för att hämta sina badkläder efter frukosten...

...medan jag och Michi hoppade i den röda poolen. Vad stark man blir i vattnet ;o)

På eftermiddagen kom solen fram och vi slöade på trädäcket med Suduko och bra böcker.


Fredrik lurade i oss flera gånger att bada i de höga vågorna. Det är enorma krafter! Vattnet var alldeles ljummet och det var roligt att fångas av vågorna gång på gång.

Vi svalkade oss med väldigt goda smoothies.

Innan middagen bar det av till skräddaren igen. Fredriks kostym var nu klar, men skjortorna dröjer någon dag till. Annas svarta klänning började ta form också.

Här kan vi få en föraning om hur snygga barnen kommer att bli!

Fodret till Annas blå balklänning var också klart och det var bara lite som skulle tas in här och var.

Det blev middag på stan och sedan en drink på hotellets altan. På stranden var en kille som skickade upp lanternor för 200 baht för lycka och välgång 2011. Givetvis var vi tvungna att skicka upp en sådan för ett bra år!

Först skulle lyktan tändas på...

... och sedan skulle den hållas vid marken i cirka fem minuter för att fyllas med varm luft. Som en luftballong helt enkelt.

Till slut kunde vi släppa den och den flög till väders och skulle sedan komma att flyga omkring i en timme ungefär.

Alldeles bakom fanns ytterligare en läsande staty.

Sakta drog vi oss tillbaka till rummet i förhoppningen om en solig dag imorgon.