07 september 2021

Karantän dag 3

Så outsägligt tråkigt att sitta på ett hotellrum.. Jag jobbar undan mina saker på ungefär tre timmar och sedan kan jag typ läsa, träna lite eller göra sudoku. Jag kan inte se på film för Michi sitter i samma rum och det blir störande med ljudet. Tur att maten är god i alla fall. Till lunch idag åt vi satayspett. All mat beställs via en WhatsApp-grupp. Jag beställer runt tiotiden på morgonen. Man måste beställa innan klockan 17. På kvällen ringde de från room service till oss två gånger för att be oss lägga vår beställning till nästa dag. Verkar ju funka bra det här...


Vi har ett stort och fint badrum. Jag får väl lägga mig i badet någon dag.


Till middag blev det lamm briyani, en indisk rätt. Den var också väldigt god. Vi lär väl hinna gå igenom hela menyn.


Innan vi reste från Göteborg så hade jag varit inne i butiken Lakritsroten på Östra Hamngatan nära Panduro. Jag hade frågat efter lite specialsaker och fick då bland annat köpt dessa lakritsfiskar som var rökta. Det smakade som en kombination av rökta räkor och lakrits. Godare än det låter, men väldigt annorlunda!


Rätt som det var hörde jag några röster utanför och det var ett städteam. Jag slängde upp dörren och fick kontakt. Så bra att kunna språket här! De blir så vänligt inställda. Våra små rör med Nescafé var slut och man skall beställa genom WhatsApp. Vi gjorde det i morse men inget har hänt. Nu sade jag till städerskan att jag ville ha många rör och hon lassade på rejält i en påse. Fick dessutom fler toalettrullar samt två rena handdukar. Great success!


Efter middagen, framåt halvnio, dukade vi fram lite godsaker på bordet. Det blev en salig blandning av lite Estrellajordnötter, rökta fiskar, ost från marknaden i Maidenhead och varsitt glas rödvin. Vi får portionera ut allt över de dagar vi har här.


Jag skriver till MoH, Ministry of Health, varje dag både på mailen och på WhatsApp. Inte ett enda svar har vi fått sedan den 13 augusti. Det är ju så under all kritik så det finns inte. Hemkarantänen är som en hägring...