Söndag morgon och det var dags för champagnebrunch på Ritz-Carlton i Hongkong. Hotellet har varit öppet knappt ett år och själva brunchen serveras på 103e våningen. Lite häftligt att åka så högt upp!
När Robert och Karin varit där med vänner på nyårsdagen hade tre blivit magsjuka. Därför fick vi nu lite "special treatment" och fick ett eget rum med personal och egen toalett. En liten soffgrupp för att inta kaffet ingick också. Inte illa.
Direkt vi steg in serverades den kylda champagnen. Man kan må sämre...
Första varvet ut var till skaldjursbuffén där det till och med fanns hummer.
Sedan följde ett gigantiskt bord med olika charkuterier, patéer, carpaccio m.m.
Varmrätten fick man beställa från en handskriven meny.
Efter en varmrätt med pasta och Karl-Johanssvamp var det dags för min favorit - ostarna.
Vi hann också med lite fotografering framför de stora fönstren och kunde beundra den fantastiska utsikten!
Sista stoppet var desserbordet och sedan kom kaffe. Vi var i fullständig koma efter detta.
Efter fyra timmars frossande och en fantastisk rolig brunch satte vi oss i varsin taxi hem. Det blev en liten siesta innan vi skulle på marknad på kvällen. Stackars Karin och Robert skulle ut med några amerikanska vänner på kvällen. Kan ju säga att jag och Michi inte var speciellt hungriga...
Vi tog tunnelbanan till Jordan och gick till Temple Street där de har nattmarknad. Därifrån promenerade vi sedan vidare upp mot Mong Kok och Ladies Market. Det var väldigt skönt att bara strosa runt och röra på sig lite. Middagen blev varsin liten hamburgare på McDonalds - det var allt vi mäktade med. Imorgon är det jobbdag igen och dags att vända åter till KL.
Där vill jag också vara:-)
SvaraRadera