Vid sextiden var vi framme vid vårt hotell som heter Pine City Hotel, rum 1710. Det ligger inte mitt i centrum, men har en Metrostation precis utanför dörren så det gick väldigt smidigt att ta sig överallt. Robert hade ett telefonmöte så han och Karin följde inte med ut på denna första middag. Michis leverantör Chen kom och hämtade oss och vi åkte till en riktig favoritrestaurang som heter Dishun Teppanyaki och som ligger på 1288, Hong Qiao Road.
Förra gången vi var i Shanghai, för fem år sedan, var barnen med och då var vi också här. Det första vi fick ställt framför oss var varsin flaska saké. Kineserna är som barn i sitt sätt att dricka. Det skall skålas och drickas "gambei", dvs botten upp hela tiden. Det tas ingen hänsyn till att man är tjej, det skall skålas ändå.
Att gå på teppanyaki är att få sig en riktig show levererad. Kocken jonglerar med knivar, eld flammar och sättet de lagar mat på är en fröjd att se!
Först fick vi som ett stort sushifat, följt av räkor och sedan pilgrimsmusslor, bläckfisk och ostron.
Leif, var med även till Shanghai och satt tillsammans med Michis partner i Hongkong, Mr Law. Efter alla fiskrätter kom det in flera olika sorters kött.
Sista föreställningen var friterad banan med glass som flamberades. Undrade nästan om kocken skulle överleva :) Efter maten ringde vi Robert som precis var klar, så vi åkte vi hotellet och hämtade upp honom och Karin för vidare färd till Paulaner.
Äntligen fick de i sig lite middag också. Klockan var ju nästan halvelva! Båda valde fläskkött. Får passa på nu när man är utanför Malaysia. Man kan ju äta det här också, men inte överallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar