09 november 2019

I Zaandam utanför Amsterdam

Hotell Inntel har inte bara fina rum utan också en riktigt bra frukostbuffet. Provade bland annat små fluffiga pannkakor som var kanske fyra centimeter stora och nästan lite sega.



Provade också ett jordnötssmör som var holländskt. Kul att testa lokala saker. Just jordnötssmöret kanske inte var någon favorit... 


De hade till och med champagne på buffen. Det tillhör ju inte vanligheterna. 


Tyvärr var det riktigt busväder idag och vi hade planerat en dag inne i Amsterdam.


Vid tolv hade det lugnat ner sig och jag passade på att fota vårt roliga hotell när vi gick.



Det är så enkelt med tåg här i Holland. Vi köpte ett tredagarskort och kan åka hur mycket som helst. Från Zaandam är det bara tolv minuter in till centrala Amsterdam.



Vi åkte även spårvagn inne i Amsterdam. Vilken service de hade! På varje vagn fanns en informationsdisk där en trevlig person satt och hälsade alla goddag när de kom ombord.



Vi gick in i en turistinformation och skrattade gott åt utbudet. Holland bekräftar fördomarna. En tur var till exempel Red light Secrets, a museum of prostitution...


Vi hittade en gågata att strosa längs med.



Rätt som det var snubblade vi över en helt fantastisk ostaffär!


Det blev tre sorter inköpta: en med chili, en vanlig och en som var lagrad i tre år. Fick provsmaka alla! Mums!



Det duggregnade nästan hela tiden så vi smet in på ett kafé och tog en kaffe och värmde oss.


När man är i Amsterdam så måste man ju ta en kanaltur. Vi tog en på en timme och skrattade lite när vi satte oss för alla rutor var helt igenimmade. Jag öppnade ett fönster brevid oss lite så vi kunde se något. 



Det är många roliga hus som man åker förbi! 

   

Överallt är det små broar och kanalerna går åt alla håll.




När vi började dra oss tillbaka mot Centralstationen passerade vi detta museum. I rest my case... Vi gick inte in men det var väldigt lång kö så tydligen väldigt populärt :) 


När vi var tillbaka i Zaandam gick Michi till hotellet men jag tog en liten promenad på stan. Hittade bland annat en affär som bara sålde julsaker. Rätt mysigt att få lite europeisk julkänsla istället för allt som blinkar och glittrar i allsköns färger i Malaysia. 


På kvällen promenerade vi bort till ett litet torg där Michi varit tidigare och hamnade på en argentisk restaurang. Det var hur fullt som helst och maten var riktigt bra. Vilken heldag! Vi ringde också och gratulerade Anders som idag fyller imponerande 89 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar