14 september 2017

Swea och immigration

Dagen startade med ett styrelsemöte för Swea - det första efter sommaren. Det var kul att träffa alla igen och det är som alltid mycket på gång.


Efter mötet blev det en tur ut till Expats Service Centre i Cyberjaya. Det är de som sköter visumen för alla på jobbet. Fick åka dit och hämta två postväxlar och lämna in 1,085 RM kontant för en ny kille. Vidare sedan till Putrajaya för att fixa med Thelmas visum som nu skulle vara klart. Kom dit tjugo i ett och blev tillsagd att jag måste betala innan de kunde sätta in hennes klisterlapp med visumet. Kassören hade dock gått på lunch. De har lunchstängt mellan 1-2. Istället för att allt tog fem minuter, så var jag nu tvungen att vänta 1,5 timme på att kassören skulle behaga komma tillbaka efter sin alltför tidiga lunch, sedan vänta på klisterlappen innan det var dags att åka hem. Liten trötthetsattack!!! När jag gick sedan så stod flera sådana här bilar parkerade utanför. De används till att åka och samla upp illegala arbetare på t.ex. byggplatser eller restauranger för att sedan skicka iväg dem. Ser lite otäckt ut.



Hemma igen fick jag kokat äpplen med socker, vatten, kanel och stjärnanis för att en annan dag försöka göra de goda äpple/kaneldrinkarna vi fick på villa Samadhi. Spännande! 


Pratade en lång stund med Anna idag som visade bilder från sitt nya kontor. Fredrik hörde av sig på Facetime också och visade hur det var hos Victoria i Benalmàdena. Riktig familjedag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar