12 januari 2017

Pizzaugnen invigs

Äntligen idag fick vi besök av Fitness Concept som skulle byta ut ett band på löpbandet som gör så det dras runt. När reservdelen var på plats fungerade det ändå inte. Nu tror teknikern att det är motorn det är fel på. Blir det väntan i fyra månader till nu? Efter det att han lämnat oss åkte vi iväg för att handla. Har nu slagit fast att den allra bästa affären är Hoon Suat vid flygplatsen. Idag upptäckte vi ett rum vi inte sett där de sålde vin m.m. så det var ju ännu mer positivt!


Hemma igen kom Rentokil. Vi hade ju hittat ett hål i altanen för en vecka sedan och var lite oroliga för termiter. Vi betalar för att de skall kolla uppsatta termitfällor och det har nog inte gjorts på ett bra tag för de är helt övervuxna av gräs. Risken fanns alltså. När de kom och tittade så kunde vi andas ut. Hålet var gjort av en ekoxliknande skalbagge som bara råkar komma till ett smaskigt träställe och äta lite för att sedan flyga vidare. Det kändes ju skönt. De foggade också mot mygg och de går utan masker. Känns ju livsfarligt. Jag frågade dem efteråt om de inte har masker varpå de log glatt och svarade: "I bilen". Okeeeeeeeey!?


Anna och jag satte igång och förberedde middagen innan Michi skulle komma. Det blev goda korvskivor från Luxemburg och Italien till fördrinken. Vi måste ju äta upp alla godsaker vi fick av Annas vänner. Anna gjorde också Cosmopolitan som vi lärt oss på kursen i London.


Själv stod jag och hackade och skar. Det blev flera små skålar med pizzapålägg. Idag skulle vi nämligen inviga vår pizzaung.


Michi fick igång en bra eld, men ugnen är så stor så det var svårt att få upp värmen tillräckligt. Man skall nog börja tidigare och dra igång en rejäl eld. Pizzorna blev jättebra, men behövde vara inne rätt länge. Så häftigt att kunna göra detta hemm!


Kul att göra sina egna pizzor med pålägg efter smak och variation i oändlighet. Vi får träna lite mer och fixa bättre ved. Nu eldar vi upp de gamla altanplanken. Nu är ugnen invigd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar